ALT: geriausios kokybės ingredientai, tinkamas paruošimas garantuoja sveiką ir skanų maistą – www.repeat.lt
Kai išgirstame apie sveiką mitybą, dažniausiai pagalvojame apie garuose virtas daržoves arba nelabai įdomaus skonio salotas. Tai netiesa, nes sveiki patiekalai gali būti ne tik skanūs, bet ir gerai atrodyti. Tereikia pasirinkti tinkamus produktus ir žinoti, kaip juos paruošti. Pateikiame keletą patarimų, kaip paruošti sveiką ir kartu patrauklų maistą.
Pagrindiniai ir svarbiausi būdai yra šie:
– naudoti geros kokybės ingredientus, kad pagerintume patiekalų skonį ir tekstūrą. Rinkitės mažiau produktų, bet labai geros kokybės, kad pažintumėte jų skonį ir mėgautumėtės valgydami;
– Antrasis svarbiausias dalykas – išmokti tinkamai paruošti maistą. Svarbu apdorojimo ir gaminimo technika, o prieskoniai ir prieskoninės žolelės gali iš esmės pakeisti maisto skonį .
Kartais, nusprendę maitintis sveikai, jaučiamės suvaržyti ir stokojame išradingumo. Nes susitelkimas į kalorijų skaičiavimą ir ingredientų, kurių (neturėtumėte) valgyti, šalinimą gali nuvilti ir apriboti jūsų vaizduotę. Todėl nebūtina valgyti kopūstų ir tofu vien dėl to, kad jie turi papildomos maistinės vertės ir daug baltymų. Verta pasirūpinti, kad jūsų maistas nebūtų nuobodus ir monotoniškas ir kad valgytumėte tai, kas jums patinka. O jei trokštate ko nors nesveiko, tiesiog raskite sveiką maisto pakaitalą, pavyzdžiui, repeat kokteilį.
Ir taip, nors pica laikoma nesveika, ji yra labai maistinga. Joje yra pomidorų padažo, šviežio sūrio, žolelių, daržovių ir alyvuogių aliejaus. Nesveika yra rafinuotų miltų tešla, kurią galime pakeisti, pavyzdžiui, kvietiniais miltais.
Norėdami paįvairinti patiekalus, morkoms, cukinijoms ar ridikėliams pjaustyti galime naudoti spiralizatorių – modernų prietaisą, kuris supjausto produktus ilgomis ir plonomis juostelėmis arba serpantinais.
Svarbiausia – pusiausvyra, kuri yra pagrindinė sveiko gyvenimo būdo sąlyga. Taigi, jei ingredientas pagerina patiekalo skonį, pridėkite jo, bet minimalų kiekį.
Puikus būdas papildyti savo mitybą subalansuotu ingredientu arba visu patiekalu yra repeat. Jo pagrindą sudaro natūralūs ingredientai, augaliniai ekstraktai, bei makro- ir mikroelementai, galintys paįvairinti ruošiamus patiekalus .
ALT: Skanus maistas neturėtų būti nuobodus ir monotoniškas, o vietoj nesveikų ingredientų galima rasti pakaitalų – www.repeat.l
Tinkamai paruoštas ir patiektas maistas suteikia patiekalams visiškai kitokį skonį. Negalima paneigti, kad dažnai „valgome akimis”, todėl net sveikus patiekalus reikia tinkamai pateikti lėkštėje.
Sveikas maistas nebūtinai turi atrodyti nykiai ar būti neskanus. Iš tiesų, valgydami šviežią, maistingą maistą, pasižymintį skoningais ingredientais, spalvomis ir tinkama tekstūra, galite suteikti įkvėpimą savo kasdienei mitybai.
Yra daug paprastų būdų, kaip stimuliuoti skonio receptorius ir palaikyti valgomo maisto pusiausvyrą. Tai gali būti:
– sriubos: skystos, skaidrios arba kreminės, pagamintos iš sumaišytų daržovių. Paprasta paruošti, maistinga ir daugybė skonių;
– marinuotus daug baltymų turinčius produktus, pvz., žuvį, paukštieną ar tofu, kurie gali būti naudingi sveikatai ir pagerinti skonį. Į žuvį ir paukštieną taip pat galite įpilti daržovių, žuvies ar paukštienos sultinio arba nedideliais kiekiais įmaišyti geriausiai žinomų natūralių skonio stipriklių: česnako, citrinos ar raudonėlio;
– Maisto produktai su skirtingos tekstūros ingredientais patraukia akį ir apetitą, o tai dar vienas puikus būdas paįvairinti kasdienius sveikus receptus. Pavyzdžiui, į rytinę avižinę košę galite įdėti moliūgų sėklų arba graikiško jogurto. Sėklos skanios, traškios, jose yra nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, turinčių puikią maistinę vertę. Taip pat galite išbandyti chia sėklas ar spanguoles, kad šviežiam ir sveikam maistui suteiktumėte skonio, arba subalansuotus kokteilių mišinius repeat, kad padidintumėte jų maistinę vertę ir tekstūrą;
– Minėtoji citrina gali būti nuostabus ingredientas sveiko patiekalo skoniui pagerinti ir pakeisti. Nesvarbu, ar tai būtų naminis salotų padažas, sriuba, mėgstamos daržovės, jūros gėrybės, ar šalta arbata – tai labai sveikas priedas mūsų organizmui. Citrinose gausu vitamino C, jos padeda valyti organizmą ir turi daug kalio;
– Švieži vaisiai gali būti labai svarbūs sveikai maitinantis, nes jie įvairiais būdais paįvairina maistą, be kita ko, gražiai nuspalvina užkandžius ar desertus. Juos galite supjaustyti griežinėliais ir pamirkyti į sveikus padažus ar mėgstamus jogurtus. Vaisiai taip pat dažnai naudojami kokteiliuose ir baltyminiuose kokteiliuose, nes suteikia jiems patrauklią tekstūrą ir skonį. Jei vaisių sezonui ne pats įkarštis, visada galite naudoti šaldytus ingredientus. Ananasai, uogos, arbūzai, obuoliai, greipfrutai, kiviai ir avokadai yra vieni skaniausių ir maistingiausių vaisių;
– kūrybiškumą ir daugybę pasirinkimų suteikia kartais nuobodžiomis laikomos daržovės. Geriausios maistinės vertės ir rafinuočiausio skonio yra šviežios ir sezoninės. Į sojų padažą, actą, žoleles ar česnakus, taip pat troškintus alyvuogių aliejuje, sezamų aliejuje, sultinyje ar vyne. Kad išryškėtų jų gardus ir švelnus skonis, galite juos paskrudinti orkaitėje, tereikia alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Juos taip pat galite derinti su saldžiaisiais apelsinais, kriaušėmis ar obuoliais. Čia taip pat yra vietos mūsų vaizduotei.
ALT: Sotus ir skanus maistas įmanomas iš tinkamų ingredientų – www.repeat.lt
Vaisių spalvos ir tinkamos konsistencijos kokteiliai iš miltelių gali suteikti neįtikėtinai daug energijos jūsų maistui. Taip paruoštas ir tinkamai patiektas maistas sužadins apetitą ir sotins kelias valandas.
Sveikas maistas naudingas visiems, o maistingas maistas nebūtinai reiškia nuobodų mitybos planą. Naudokite gerai subalansuotus ir skanius repeat miltelius kaip daugelio patiekalų pagrindą.
Peržiūrėkite platų sveikų kokteilių panaudojimo galimybių ir būdų sąrašą, susipažinkite su nuolat augančia ir atnaujinama receptų duomenų baze. Pasisemkite įkvėpimo ir pažadinkite savo skonio receptorius!